30. september 2011

Borte bra...

...men hjemme best :) Vel hjemme igjen fra storbyen! Og som sagt tidligere innebar turen mye shopping og sightseeing :) Blant annet erfarte jeg at garn er ganske mye dyrere enn her hjemme. Mulig det er fordi det er færre strikkere der enn  her, men jeg betalte i hvert fall over 100 kr pr garnnøste (50% silke og 50% alpaca), og det med ganske god valutakurs...! Men, men man kan jo ikke gå ut av en garnbutikk tomhendt, i hvert fall ikke når de tilbudte seg å nøste opp hespene! Garnet jeg kjøpte skal uansett bli til fuglemammas omslagsbody fra Myk Start, bare håper jeg kjøpte nok garn...


Mye god mat ble det også, i (noen tilfeller altfor) store gode amerikanske størrelser! Både cupcakes fra Sex and the City-bakeriet Magnolia Bakery og amerikanske pannekaker ble prøvd ut, og kan anbefales! Mmmmm!



Litt dyreliv ble det også tid til. Ekornet nedenfor lagde et lite show for oss i Central Park, her henger den opp ned i bare bakbeina mens den tygger på en nøtt :)


Her har jeg også fanget litt dyreliv på kamera, om enn noe ufrivillig :) 


I kveld skal det feires at jeg og strikkemannen har vært sammen i 8(!) år. Og så må jeg bare skryte litt av han og vise bilde av de fine rosene jeg fikk når jeg kom hjem fra jobb i dag, søte mannen!


God helg!

21. september 2011

Turen går til...

New York!! Jepp, på fredag drar vi til the Big Apple! Da blir det sightseeing og shopping for alle penga! Jeg håper å få lagt inn et besøk innom en av garnbutikkene i Monstermønsters reiseguide til New York for garnelskere. Morro å kjøpe garn man ikke får tak i her i Norge. Hvis noen har andre anbefalinger til steder/butikker/restauranter som er verdt et besøk, tas tips imot med takk! :)


Bildet er lånt fra Purl Soho. Ser ut som en veldig koselig hobby-butikk. :)

13. september 2011

Pauseinnslag

Jeg trodde kanskje jeg skulle klare å holde innleggsfrekvensen på bloggen ganske høyt oppe. Men jeg innser nå at jeg bare ikke strikker fort nok! Blir så superimponert over alle strikke- og sybloggere der ute som produserer enorme mFoengder bloggbare og egenproduserte ting nesten hver dag!!
Nå kan jeg unnskylde meg med at hele fredag, helgen og gårsdagen har gått med til sofasliting på grunn av en nær-døden-forkjølelse. Man skulle jo tro at det er mulig å strikke litt når man likevel sitter/ligger i sofaen og ser sesong 3 av Mad Men, men denne forkjølelsen tok knekken på alt av strikkelyst… Så da har jeg endt opp med å surfe rundt på andres fine strikkeblogger og undret meg over hvor fort de strikker J

Så i mangel av ferdige produkter viser jeg hva jeg har begynt på siden sist (for jeg måtte jo begynne på noe nytt i stedet for å bli ferdig med noen av de 10 andre prosjektene mine…)!



Dette er en hals som jeg fant oppskrift på hos Ravelry. Man må riktignok logge seg inn hos Lion Brand Yarns for å få tak i oppskriften, men det var gratis og man kan slippe å motta epost fra dem. Jeg bruker en tråd Sandnes Alpakka og en tråd Drops Kid Silk. Mønsteret ser veldig avansert ut, men er egentlig enkelt og fester seg i hodet fort. Etter noen runder kom jeg på at dette mønsteret lignet da veldig på mønsteret på en bolero jeg strikket i våres… og jeg tror faktisk det er det samme…!

Halsen er til venstre og bolero til høyre. De ligner da veldig?



Til tross for sykdom (!), klarte jeg og strikkehjemmannen å skaffe oss et nytt strikkehjem på lørdag. Et nytt, stort og fint rekkehus blir vårt i løpet av høsten! Jeg gleder meg sånn til å få et kontor/hobbyrom med plass til garn og symaskinen fra 70-tallet som jeg arvet av bestemor J Bilder av alt garnet og symaskinen på sin rette plass kommer når vi får flyttet inn.

7. september 2011

Et hundeliv...


Hverdagen har i det siste vært preget av en nyoperert, hinkende hund på tre bein. En fjelltur for to uker siden resulterte i et avrevet korsbånd og ett stykk hylende Jack Russell terrier…

Og det er ikke lite arbeid å bære en ellers veldig frisk og rask hund opp og ned trapper, opp og ned fortauskanter, ut og inn av bilen eller opp og ned fra sofaen! Heldigvis er hun forholdsvis liten, og vi er glad vi ikke har en større hund J Og når hun ikke skal bæres rundt, må hun masseres ved hofta for å få beinet til å fungere igjen…

I dag måtte vi jommen innom dyrlegen igjen for det viser seg at hun har sopp i øret. En ulykke kommer sjelden alene...! Dette gjør at det blir lite tid til strikking, så da må noen prosjekter utsettes litt. Men jeg vil heller bruke tid på å få lille Pipps frisk!

4. september 2011

Monsterbukse ferdig!

Tidligere nevnte monsterbukse som ble startet på i sommer i Spania er nå ferdig og gitt bort til sin nye eier, lille S. Nå er den ikke passe før neste vinter da, men men... Oppskriften har jeg funnet på Smoochie sin blogg. Utrolig enkel og grei oppskrift med et veldig søtt monsteransikt til jenter :)



Jeg har strikket med dobbel tråd Sandnes babyull, Lanett. Veldig fornøyd med dette garnet, lett å strikke med og det blir ganske jevnt selv om man kanskje ikke strikker veldig jevnt. Det liker vi!


Ellers har helgen gått med til bryllup, (det 4. hittil i år!) veldig koselig! Elsker bryllup! Hver gang får jeg lyst til å gjøre det en gang til (men med samme mann da...!)

Ha en fin uke!