28. februar 2012

Vårlig vest

Søteste niesen min blir to år i slutten av mars. Det gav meg sjansen til å prøve ut Pickles sin høstvest som jeg har hatt lyst til å strikke lenge. Nå er det jo riktignok snart vår i stedet for høst, men en vest kan jo brukes nesten alle årstider! 



Daisy-maskene var lettere enn jeg hadde trodd,, men man får  virkelig brukt fingrene på en annen måte. Fikk nesten vannblemme jeg...

Jeg har brukt Pickles Extra Fine Merino i fargene Kritt, Platina, Pelargonia og Støvet fiol:

Farge Kritt. Bilde fra pickles.no
Farge: Platina. Bilde fra pickles.no
Farge: Pelargonia. Bilde fra pickles.no
Farge: Støvet fiol. Bilde fra pickles.no

I stedet for å sy sammen bak lagde jeg en heklekant med knapper. Veldig fornøyd med denne løsningen, blir litt ekstra pynt :)




26. februar 2012

Hurra for garnvinde og nøstemaskin!

Da har jeg endelig fått testet det jeg trodde var et hespetre som egentlig er en garnvinde som jeg har arvet fra strikkemannens farmor, og nøstemaskinen jeg fikk til jul.

Heldige meg J Dette var noe annet enn å sitte med en diger hespe (ja, det heter faktisk en hespe) rundt knærne og surre og surre garn rundt hånda. Spesielt når man har en nysgjerrig og kosete hund som absolutt skal kose akkurat når jeg er midt i garnnøsting…

Nå var det bare å snurre i vei og vips så hadde jeg to fine nøster! Nøstene brukes til Babysvøbet – det hele kongerige etter inspirasjon fra Strikkemagasinet


Først trodde jeg det var supervanskelig, men etter at jeg leste oppskriften noen ganger innså jeg at man kun trenger å kunne strikke rett og kast og to masker sammen. Jeg har brukt en engelsk oppskrift som desverre er fjernet fra nettsiden jeg fant den på. Jeg har jo en kopi på Macen min, men vet ikke om jeg har lov til å legge den ut med tanke på rettigheter og sånn... 





Men den finnes også på dansk, om enn noe kompakt. Hvis jeg skulle brukt den danske ville jeg kopiert den over i Word og laget litt luft mellom linjene.
Mer bilder av teppet kommer når det er ferdig! Ikke så lenge til da tror jeg, bare drøye måneden igjen til termin…
Nå må jeg kjøpe flere hesper så jeg kan nøste litt mer… J

8. februar 2012

Rååååsa babytepper

Jeg er så heldig å ha en strikkende svigermor og (til tider) strikkende mor. Av svigermor har jeg fått dette babyteppet strikket i rosa Drops merino extra fine. 
Det er en type mor Signe nøstebarnteppe strikket fra det ene hjørnet og oppover. 

En liten hundelabb har sneket seg inn i høyre hjørne av bildet. Gulvet er tross alt Pippis domene...

Svigermor fikk litt garn til overs og lagde like greit noen matchende sokker og votter etter egen oppskrift. Veldig søte!


Selv har jeg blitt ferdig med Pickles' På veg helseteppe i Pickles Baby Organic Cotton. Vet ikke helt hva jeg synes om fargekomboen, men mykt og godt ble det i hvert fall :)


Nå håper jeg faktisk mageboeren viser seg å være en jente, hvis ikke blir det mye feminine klær og tilbehør til den lille...


7. februar 2012

Tante Birgittes hettedress

Jeg har blitt tante til en liten gutt! Det er virkelig familieforøkelser på gang i både min og mannens familie i disse dager (inkludert oss selv). Da blir det mye babystrikk :) Ikke meg imot! Koselig å gi bort noe hjemmelaget til søte bebiser. Også blir foreldrene ofte veldig glade for hjemmestrikkede plagg. 

Til denne januarbabyen strikket jeg en heldress etter oppskrift fra (ikke overraskende!) Myk start. Dressen heter "Tante Tias hettedress" i boka, men jeg har passende døpt den om til tante Birgittes hettedress :) 

Legg merke til den fine symaskinen arvet etter bestemor. Love it!


Dressen er strikket i Drops sitt ull og alpakka-garn Lima på pinne 4. Jeg valgte å strikke striper for å få ting til å gå fortere (synes ofte striper hjelper på motivasjonen når jeg blir lei av et prosjekt). Nå vet jeg ikke om det hjalp i dette tilfellet for jeg startet på dressen i sommerferien og ble ferdig nå i januar...




Nå håper jeg på litt varmere vær så nybakt mor og barn kan gå på trilletur snart! 

2. februar 2012

Strikka interiør

Oi! Lenge siden sist! Som nevnt i forrige innlegg for 2(!) måneder siden har mye av fritiden gått med til ordning av ny bolig. Men, nå er mye av de viktigste møblene og ikke minst babytingene på plass. Nå har jeg bare veldig lyst til å supplere med strikka interiør-ting i strikkehjemmet.

Nå er jeg ikke noen interiørekspert eller interiørblogger, men jeg observerer til min store glede at veldig mange bloggere og interiørbutikker har kastet seg på strikke-trenden. (Ok, det er kanskje ikke den nyeste trenden, men jeg er litt treig…) Og det er ikke bare i form av puter, pledd og puffer, men kopper, vaser, lamper osv har nå strikka design. Det er utrolig gøy for en strikke-entusiast som meg J

Hadde det ikke vært for at familien i år har spleiset på badestamp på hytta som julegave til hverandre, skulle flere av disse interiørmessige godbitene stått på ønskelista!



Selv har jeg planer om å lage en Puff Daddy fra Pickles. Må bare bestemme meg for en fin farge først. Sliter alltid med å velge farger på nye prosjekter…

Bilde fra pickles.no

Men først  noen andre strikkeprosjekter fullføres. Likevel kan jeg skryte på meg noe strikka interiør da, to ”trekk” til telysholdere; en heklet i fastmasker og staver på heklenål 7 (den til venstre) og en strikket i perlestrikk på pinne 8 (den til høyre). 


Begge i Drops Eskimo. Begge laget på en kveld. Superenkelt og (super?)trendy! Inspirasjon til disse fant jeg hos Cecilies lykke og Det gode i livet/NIB.