16. mars 2012

Ammeinnlegg deluxe

Her går det i forberedelser til mini kommer. Har strikket ammeinnlegg etter oppskrift fra Myk start (skulle nesten tro jeg ikke hadde andre oppskriftskilder...!). 


Jeg brukte restegarn av luksus-garnet Sublime, som er en blanding av merinoull, silke og kasjmir, mmmmmmykt!


 Etter råd fra boka strikket jeg to mindre innlegg av 100 % silke fra BC Garn og sydde inni.  Dette skal visstnok være godt for sår hud :)


Hvis dette funker skal jeg prøve å strikke flere, kanskje i Nøstebarn-garnet som inneholder lanolin. De gikk i hvert fall veldig fort å strikke. Noen som har erfaringer med strikka ammeinnlegg?

12. mars 2012

Hentesett ferdig

Først og fremst må jeg bare takke for koselige kommentarer på forrige innlegg, blir så glad! :) Til info så ble mottaker av gaven glad hun også.

Nå har jeg endelig fullført hentesettet til mini i magen, det var jo på tide! Bare 2 uker igjen nå. 


Har laget en jakke, bukse, djevellue og tøfler. Jakkeoppskriften fant jeg på Ravelry og den har jeg blogget om tidligere. Oppskrift på bukse og tøfler er fra Myk start og djevelluen fra Gro. Har laget lua litt mindre enn i oppskriften, men jeg tror kanskje den blir for stor til en nyfødt uansett (ærlig talt håper jeg den er for stor...)


Buksa blir nok for stor den også, men da får hun bare ha noe å vokse i. Hele settet er strikket i Drops Alpaca kjøpt inn på alpakka-salget før jul.


Søte små ballerina-tøfler på magen :) 
I bakgrunnen ser dere So-ro vuggen vi fikk i hus før helgen. Den skal visstnok vugge barnet sånn som de vugges inne i magen og i armene. Gleder meg til å ta den i bruk :)

7. mars 2012

Permisjonsproduksjon

Permisjonen min har begynt! Siden det meste til mini er klart og jeg ikke føler for store fysiske utskeielser med høygravide-magen min, øker strikkeproduksjonen i takt med trash-tv-tittingen (ja, jeg innrømmer at jeg er en tv-slave) :) De siste dagene har gått med til å fullføre tidligere påbegynte prosjekter (og selvfølgelig planlegging av nye...).

En veldig god venninne av meg fikk en liten jente for en drøy uke siden, og i dag har jeg vært på besøk med en liten barselgave. For en søt liten bebis!! Hun fikk en lue og vottesokker fra Myk start med lyserosa fløyelsbånd.


Jeg har brukt Drops Alpaca i grå og natur på pinne 2,5. Faktisk fikk jeg brukt litt av restegarnlageret mitt :)


Håper det kommer til nytte. Nå har det jo blitt veldig mye varmere ute, men ull har  vel babyer alltid bruk for.

Nå er det tilbake til sofaen, videre produksjon og TV´n ;)

4. mars 2012

Mange nøster små...

Lørdagen gikk med til koselig tur i vårværet og rydding. 
Endelig har jeg fått orden i restegarnet mitt! Woohoo!


Garnet har fått sin egen utstillingsplass på kontoret/hobbyrommet. 
Jeg har til og med fått sortert garnet etter farge! 


Stoffeskene har jeg kjøpt på Nille og satt på høykant. De kommer i to forskjellige størrelser.


Nå har jeg nesten min egen garnbutikk på kontoret :) 
Mangler bare å sortere pinnene og det lille jeg har av sysaker nå...


Visste faktisk ikke at jeg hadde så mye fargerikt garn, ble veldig inspirert til å lage noe av alt restegarnet, men hva? Ideer tas i mot med takk :) 

De fleste restegarnsprosjektene mine ender opp med at jeg må ut å kjøpe mer av det samme garnet fordi restene ikke var nok! Det er kanskje derfor jeg har endt opp med det lageret jeg har nå.